De diensten van uw metselbedrijf in Alkmaar

Zoekt u een metselbedrijf waarvoor metselen niet alleen een vak maar ook een passie is? Dan is A.K.G. Metselbedrijf b.v. in Alkmaar graag uw aangewezen partner. Wij streven naar de hoogste kwaliteit en service die haalbaar is. Daarom is onze bedrijfsnaam een afkorting van ‘alles komt goed’.

Met een ervaring van meer dan 21 jaar beheersen wij alle kneepjes van het vak als het gaat om metselwerken en voegwerken. Wij hebben de capaciteit voor omvangrijke projecten in opdracht van grote aannemers. Door de inzet van het juiste materieel en gebruikmaking van materialen van gerenommeerde merken bereiken wij altijd het optimale resultaat.

Metselwerk voor particulieren

Ook particulieren zijn wij graag van dienst met alle metselwerken. Wilt u een nieuwbouwpand gemetseld hebben of gaat het om het renoveren van bestaand metselwerk, dan staat ons gemotiveerd team voor u klaar. Ook voor relatief kleine opdrachten zoals het metselen van een tuinmuur, schuur of een aanbouw aan een woning kunt u als particulier zeker bij ons terecht. Zoekt u dus een metselbedrijf wat werkzaam is in ongeveer 70 km rond Alkmaar? Wij zijn u graag van dienst met een totaalpakket aan diensten.

Bijzonder metselwerk

Niet alleen voeren wij traditioneel metselwerk uit maar ook onderscheiden wij ons door bijzonder metselwerk. Hiervoor beschikken onze metselaars over gespecialiseerde vakkenis om deze speciale taken correct en betrouwbaar uit te voeren.
Spitsbogen

Spitsbogen

Er zijn verschillende soorten spitsbogen. Deze bevinden zich of in vensters (de zogenaamde spitsboogvensters) of in gewelven (de spitstongewelven). Deze fraaie metselwerken geven wij weer de originele uitstraling door een grondige restauratie.

 

Hanenkam

Een hanenkam dient als solide ondersteuning voor erboven gelegen bouwdelen. Wanneer deze niet meer de optimale kwaliteit heeft is direct ingrijpen nodig om problemen als verzakkingen of erger te voorkomen. Wij restaureren de hanenkam tot een betrouwbaar geheel wat weer voldoende bescherming biedt tegen calamiteiten.

Monumentale panden

Monumentale panden

Monumentale panden wijken aanzienlijk af van de hedendaagse methoden als het gaat om de afwerking van metselwerk. Om deze te kunnen restaureren is een bijzondere vakkennis en een nauwkeurige werkwijze vereist. Ook mag de oorspronkelijke uitstraling van het pand niet veranderen. Wij hebben ons mede gespecialiseerd in deze bijzondere discipline.
Lijmwerken

Lijmwerken

Ook lijmwerken behoren tot ons dienstenpakket. Een binnenmuur bouwen wij in een snel tempo op door het verlijmen van kalkzandsteen blokken.
Voegen

Voegen

De laatste stap bij metselwerk is het aanbrengen van de voegen. Wij verzorgen verschillende soorten voegen zoals de platvolle voeg, de schaduwvoeg en de verdiepte voeg. Slechte bestaande voegen restaureren wij graag voor u zodat de muur weer een fraaie uitstraling krijgt.

Tot zover een samenvatting van onze diensten. Heeft u nog aanvullende vragen? Belt u ons dan of vul het contactformulier in.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.